Na lep sončni dan smo se z avtobusom odpeljali v Dolenjske Toplice. Otroci so celo pot ugibali, kaj si bomo tam ogledali oz. kaj bomo doživeli, saj je bila to za njih skrivnost. Odpravili smo se v park in kmalu je bilo jasno, da bo dopoldne športno obarvano. Iz grafičnega prikaza Trim proge smo ugotovili, da bomo morali premagati kar 2500 m in seveda nam je to z malo spodbude uspelo. Med potjo smo opravili gibalne naloge, ki so bile prikazane na tablah.

Ker nas je tako lepo grel sonček, smo naš tek poimenovali kar »Sončkov tek«. Poučili smo se, kako se lahko v vročih dneh zaščitimo pred močnimi sončnimi žarki. Opremili smo se s kapami, športno dejavnost smo izvedli v senci dreves in se med njo odžejali z bezgovim sokom, ki smo ga naredili sami. Iz naravnega materiala smo na gozdni poti ustvarili sonce in ob pesmi »Sijaj, sijaj sončece« zarajali okoli njega. Med potjo smo se posladkali z gozdnimi jagodami in si ogledali drevesa, ki so jih ob potoku Sušica podrli bobri.

Na koncu pa je sledilo sladko presenečenje za otroke… najboljši sladoled v Dolenjskih Toplicah. Preden smo se z avtobusom vrnili v vrtec, smo se v parku zdravilišča še malce poigrali na igralih.

Ta lep izlet oz. sladoled 😉 nam bo še dolgo ostal v spominu.

Utrinki v galeriji.

Medvedki z Damjano, Saro in Majo

Dostopnost