Meseca januarja in februarja smo pri Medvedkih vstopili v svet gledališča. Preko zgodbe Sitnobe sitne (Ciara Flood) smo spoznali, da je prijateljstvo zelo pomembna vrednota. Medved, ki nastopa v zgodbi, je bil sprva jezen, ker so si živali zgradile dom tik zraven njegovega in kalile njegov mir. Vendar živali niso obupale nad njim. Vedele so, da se pod grobo zunanjostjo skriva mehko srce. Ob koncu zgodbe je medved spoznal, da so prijatelji dragocenejši od lastnega miru.

Sprva smo dobro spoznali zgodbo in vse like, ki nastopajo v njej. Nato smo izdelali prstne lutke in uprizorili mini lutkovno gledališče: tako smo likom vdahnili življenje. Bili smo pripravljeni, da se tudi sami preizkusimo v različnih vlogah. Na pomoč so nam priskočili starši, ki so na delavnici izdelali potrebne kostume in sceno. Ko smo imeli vse potrebno za dramatizacijo, smo začeli pridno vaditi in se poskušati čim bolj vživeti v vloge različnih živali. Igro smo obogatili s pesmimi, ki jih je prepeval pevski zborček in jih spremljal na male ritmične inštrumente. Komaj smo dočakali dan, ko smo lahko svoje umetniške sposobnosti pokazali gledalcem.

Igro smo prvič na velikem odru v jedilnici osnovne šole zaigrali za prijatelje iz vrtca in jim tako polepšali dopoldne. To je bila za nas posebna izkušnja, saj smo uporabljali prave mikrofone. Nastopati na pravem odru je nekaj drugega, kot vaditi v igralnici, poleg tega pa nas je prišlo gledati veliko gledalcev. Naslednji dan smo se predstavili tudi šolarjem prve triade. Najbolj pa smo se veselili popoldanskega nastopa za svoje najdražje. Staršem smo poslali lepa vabila in vstopnice za predstavo. S ponosom smo jim pokazali, kaj smo se naučili zadnji mesec v vrtcu. Srečanje smo zaključili s prijetnim druženjem ob dobrotah, ki so jih pripravili starši.

Utrinki v galeriji.

 

vzgojiteljice Damjana Lavrič, Sara Kotnik in Vesna Milutinović

Dostopnost