Ko je v naše kraje prišla pomlad, se je prebudil tudi medved Godrnjavec. Cel marec se je družil z otroki in vzgojiteljicama v skupini Muce. Naučili so se dramatizacijo, ki govori o njem. To je godrnjav in navihan medved. Prva stvar, katere se je domislil, ko se je zbudil iz zimskega spanja, je bila, da bi se zabaval ob tem, ko bi nekoga prestrašil. Vztrajno je iskal nekoga, da bi ga prestrašil, vendar pridne gozdne živali ob številnih pomladnih opravilih niso imela časa za to. Bil je že čisto nejevoljen. Na koncu je prestrašil samega sebe, ko se je zagledal v odsevu na vodni gladini: »Tristo kosmatih medvedov! V reki je velik in godrnjav medved!«  S tem je nasmejal in razvedril marljive gozdne živali.

Dramatizacija je bila otrokom zelo všeč, zato so jo pridno vadili. Izdelali so kostume, sceno, se naučili besedilo in se poskušali čim bolj vživeti v vloge različnih živali. Igro so obogatili s pesmimi, pri katerih jih je s kitaro spremljal in spodbujal  oči Tadej.

Igro so najprej predstavili nekaterim otrokom iz vrtca in jim tako polepšali dopoldne. Najbolj pa so se veselili nastopa za svoje najdražje. Otroci so jih z navdušenjem sprejeli v igralnico in zanje ponosno nastopali. Srečanje so zaključili s prijetnim druženjem ob dobrotah, ki so jih pripravili starši.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Damjana Lavrič

Dostopnost