S strani društva Viljem Julijan smo dobili opomnik, da je 28. 2. svetovni dan redkih bolezni. Hkrati je z njihove strani prispelo vabilo, da za otroke z redkimi boleznimi in njihove družine naredimo nekaj posebnega, dobrega in zelo srčnega.

Tako se je tudi naš vrtec pridružil vseslovenskemu projektu SRČNA PISMA ZA MALE BORCE. Redke bolezni so večinoma težke in neozdravljive bolezni, zato mali bolniki s svojimi družinami doživljajo zelo težke stiske. Zato v društvu Viljem Julijan spodbujajo vse, da ob priložnosti svetovnega dneva redkih bolezni otrokom z redkimi boleznimi namenimo našo podporo, razumevanje, sočutje in ljubezen. Tako damo malim borcem priznanje za njihovo borbo z boleznijo ter priznanje neprecenljive vrednosti njihovega življenja.

Po skupinah našega vrtca smo se z otroki veliko pogovarjali kaj nekatere otroke prizadene, kako so trajno bolni in kako jim lahko pošljemo žarek upanja. Tako so nastala pisma za male borce – srčna pisma za male borce.

Na društvo smo poslali pisma, ki so namenjena 66 otrokom z redkimi boleznimi, s skupno z več kot 120 srčnimi mislimi, željami,…

Veselimo se vsakega dne in res s vsem srcem pošiljamo naša srčna pisma.

 

Zapisala: Sabina Krštinc

Dostopnost