Golobčki smo dočakali dan, ko smo lahko svoje umetniške sposobnosti pokazali staršem, starim staršem ter ostalim skupinam v vrtcu, namreč zaigrali smo jim pravljico Rokavička.

Govori o tem, kako je dedek, v zimskem času, na sprehodu v gozd izgubil rokavičko. Najprej jo je našla mala miška in se odločila, da bo to njen domek. Za njo so prihajale še ostale živali, ki so druga drugo prijazno spustile vanjo na toplo. Na koncu celo medveda, čeprav je bila rokavička že zelo natlačena. Ko je dedek doma opazil, da je izgubil rokavičko, je šel nazaj v gozd, našel pa jo je njegov kuža, ki je zalajal in prepodil živali iz nje. Dedek ni nikoli izvedel, kaj se je dogajalo medtem.

Naši ”poskusni zajčki” so bili Medvedki, ki smo jim predstavo zaigrali v petek, 24.2.2023, in tako prebili led, nadaljevali smo s ponedeljkom, 27.2.2023, ko so nas dopoldan obiskali stari starši, s katerimi smo se po predstavi družili tudi ob čaju in šli na krajši sprehod, ter s torkom, 28.2.2023, ko so si predstavo prišle ogledati naše težko pričakovane družine. S predstavo smo uspešno zaključili v sredo, 1.3.2023, kjer smo pred ostalimi skupinami tako dobro nastopili, da smo tudi velik aplavz dobili. 

Golobčki se nič kaj ne bojimo, če izgubimo kakšno rokavičko, saj se s pravljico poslavljamo od zimskih dni in se že veselimo, kaj nam bodo prinesli prihajajoči spomladanski meseci.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Patricija Novak

Dostopnost