Ker je gibanje otrokova osnovna potreba, otrokom  skozi raznolike gibalne dejavnosti vzbujamo veselje do gibanja. Pri tem pa otroci spoznavajo, da z gibanjem krepijo in ohranjajo svoje zdravje. Skupina Mravljice je tudi vključena v projekt Mali sonček, kjer izvajamo različne športno-gibalne dejavnosti.

V sklopu teme smo preko pogovora spoznali, kako zelo pomembno je gibanje za naše zdravje. Otroci so povedali katere športne aktivnosti imajo radi. Zato pri Mravljicah dnevno hodimo na sprehode ob Krki, okolici vrtca, do Jurke vasi, …Velikokrat tudi zavijemo na šolsko igrišče, kjer tečemo na stadionu in raziskujemo. Enkrat tedensko obiščemo telovadnico, kjer izvajamo različne socialne igre, poligone in uporabljamo različne športne rekvizite. Velikokrat tudi gibanje povežemo s prednostno nalogo vrtca: Čuječnost in komunikacija: doživljanje narave z vsemi čuti. Pri tem so nam v pomoč različni inštrumenti (palčke, triangel, ropotuljice, boben, flavta, ..) ki jih nesemo s seboj v naravo in vključujemo v čuječe dejavnosti. Izvedli smo tudi športni dan na snegu, kjer so otroci uživali, se kepali, naredili snežaka in s pomočjo barvnih temper risali po snegu.

Gibanje z glasbo pa največkrat povežeta naši vzgojiteljici Tanja in Patricija, ki izvajata glasbene urice na vsake 14 dni ob petkih. Takrat preko gibanja, plesa in igre otroke spodbudita k učenju novih pesmic.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Barbara Jurjevič

Dostopnost