Gasilcem se mudi na intervencijo, Medvedki, Muce in Golobčki pa smo bili še pod vtisom meseca požarne varnosti in ustvarjanja izdelkov za likovno literarni natečaj »Tudi baterije lahko zagorijo«, zato se nam je 16. 11. 2022 mudilo na podelitev nagrad in priznanj, ki smo jih na natečaju tudi prejeli. Na njem so prav tako sodelovali otroci iz skupine Škratki in prejeli priznanja, ki smo jih zanje prevzeli mi.

Začeli smo z otvoritvijo učilnic na prostem, kamor so nas s kulturnim programom popeljali učenci OŠ Vavta vas, nagovorila pa sta nas tudi župan občine Straža, g. Dušan Krštinc ter ravnateljica šole, ga. Sabina Erjavec. Nadaljevali smo v jedilnici šole, kjer nas je sprejela ga. Klara Golić ter skupaj z županom in ravnateljico šole podelitev tudi izpeljala. Vsi trije nagrajenci iz vrtca so se z nasmeškom na obrazu in polnimi rokami uporabnih nagrad vrnili v svoje skupine.

Namen natečaja »Tudi baterije lahko zagorijo« je bil ozavestiti in informirati mlade, posredno tudi njihove starše, vzgojitelje in učitelje, da lahko s preventivnim znanjem ter ravnanjem preprečijo oziroma pripomorejo k  zmanjšanju škode, ki lahko nastane kot posledica vžiga baterij.

 

Zahvaljujemo se Občini Straža ter Službi za civilno zaščito in požarno varnost Dolenjska, da so nam omogočili sodelovanje. 

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Patricija Novak

Dostopnost