Medvedki in Golobčki smo ujeli še nekaj poletnih sončnih žarkov ter jih dobro izkoristili za športni dan na prostem.

Z avtobusom smo se odpravili iz Vavte vasi do Novega mesta, kjer smo se na Stadionu Portoval udeležili Mini olimpijade, dogodka, čigar organizator je bila Športna zveza Novo mesto v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto.

Prijetno dobrodošlico nam je pripravila maskota Foksi, ki je pozdravila otroke ter se z njimi fotografirala.

Nismo pa se o pravih Olimpijskih igrah pogovarjali le v vrtcu, temveč so nam le te predstavili tudi tu. Res da je bila naša olimpijada mini olimpijada, vendar smo se je vseeno udeležili zelo resno. Tekmovali smo v različnih športnih disciplinah, kot so atletske discipline,  elementarne igre z žogami in rekviziti, štafetne igre in podobno. Le te so potekale po postajah, na vsaki pa smo bili približno osem minut.

Spremljala nas je olimpijska zastava, na koncu pa smo imeli podelitev medalj in ostalih nagrad, kot se spodobi za prave tekmovalce.

Prava dogodivščina pa je bila za nas tudi vožnja z avtobusom, ki smo se ga utrujeni že zelo veselili, da pride po nas in nas odpelje nazaj v vrtec. K počitku smo šli izpolnjeni s tako lepim dnem.

 

Zapisale: Vzgojiteljice iz skupine Medvedki in Golobčki

Dostopnost