Bil je krasen sončen dan, ki se je počasi prevesil v oblačen in deževen dan. Bil je 1. 6. 2022, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali, saj smo komaj čakali našo Lučkarijado .Bila je ura 17.00 in še vedno je deževalo. Ko je dež počasi pojenjal se je v Športnem parku Breza zbrala le peščica družin. Nato je posijalo sonce. Še bolj toplo nam je postalo pri srčkih, ko so se začele zbirati družine in naša himna Krkine lučke je odmevala daleč naokoli. Prav ponosni smo, da smo se po dolgih, čudnih dveh letih zopet srečali v živo, v tako velikem številu in na nekakšen skupen način obeležili zaključek šolskega leta 2021/22. Bilo je res težko leto, polno nepredvidljivih stvari, vendar s skupnimi močmi in dobo voljo smo vse to uspešno premagovali. Na prireditvi smo združili Lučkarijado, obeležili družinski dan in predstavili projekt Turizem in vrtec, v katerem so sodelovale tri skupine. Ob tej priložnosti bi se za sodelovanje zahvalila še ribičem in pa gasilcem iz PGD Vavta vas. V veliko pomoč in vedno v oporo pa nam je Občina Straža. Da bi to skupno sodelovanje potrdili in še okrepili smo skupaj organizirali tudi to prireditev, za kar se najlepše zahvaljujem Karmen, pozdravil pa nas je tudi župan, ki naše sodelovanje in delavnost podpira.

Poleg delavnic, ki smo jih organizirale strokovne delavke vrtca, so se na stojnici predstavili tudi ribiči, ki so predstavili razne pripomočke za lovljenje rib in Občina Straža z raznimi prospekti, zgibankami in presenečenjem za otroke.

Na postajah so potekale različne delavnice, ki so se jih udeležile družine:

  • štafetna igra z vodo: prenašanje vode z vedrom do vedrovke dokler ne bo polna. Na koncu odrasli črpajo vodo, otroci pa s cevjo ciljajo tarčo in jo poskusijo zbiti s stojala.
  • čutna pot: sprehod skozi čutno pot, najbolje bos. Po čutni poti se lahko sprehaja otrok ali pa starš.
  • izdelovanje etikete za stekleničko za vodo: izdelovanje etikete za na stekleničko.
  • izdelovanje svoje vode z okusom: otroci si v stekleničke dajo zelišča, sadje, citruse…. In na koncu si natočijo vodo.
  • risanje na kamne s tempera barvami:
  • zgibanje ladjic in izdelovanje hobotnic: zgibanje ladjic iz reklamnega papirja in izdelovanje hobotnic iz tulca od papirja, na katere se bo prilepilo trakove.
  • izdelovanje ribiških palic: navezovanje vrvice na leskove veje in izdelovanje rib
  • izdelovanje kupončka za hrano

Za pogostitev je poskrbela občina Straža, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Imeli smo prečudovito popoldne, preživeto s prečudovitimi ljudmi.

Hvala otrokom, staršem in strokovnim delavkam za vaš prispevek.

 

Utrinki v galeriji.

 

                                                                                                                Sabina Krštinc

Dostopnost