Skupina Vetrnice smo bile v tem šolskem letu vključene v EKO projekt z naslovom z Zemeljkom raziskujemo tja, rastline in živali. V sklopu tega projekta smo se pogovarjali in spoznavali planet Zemljo in njene značilnosti, se pogovarjali o rastlinah in o tem kako zelo pomembne so za življenje na Zemlji, raziskovali tla in prst, ob tem pa ugotovili, da tla ponujajo dom in življenjsko okolje tako velikim živalim, kot tudi majhnim in drobnim žuželkam. Skupaj z otroci smo iskali kaj je tisto s čimer ljudje naravi škodujemo in kaj je tisto s čimer naravo ohranjamo lepo, čisto in neokrnjeno. Ob ugotovitvah smo se strinjali, da vsak posameznik lahko veliko naredi za ohranjanje narave in čisto okolje.

Ker pa vemo, da je za otroke najboljša učilnica narava, smo se večkrat odpravili v bližnji gozd, travnike, polja, ob reko Krko,… kjer smo raziskovali različna okolja in ugotavljali razlike med rastlinami, tlemi in živalmi, ki smo jih našli v različnih okoljih.

Poleg raziskovanja v naravi pa smo tudi v igralnici listali knjige, brali pravljice, si ogledali videoposnetke in fotografije, izvajali različne poskuse, izdelali plakat in se na različne načine likovno izražali.

V sklopu projekta in svetovnega dne Zemlje, ki smo ga v vrtcu obeležili 22.aprila smo za naravo naredili dobro delo. Tako so se ta dan pred vrtcem zbrale vse skupine in skupaj smo posadili 2 nova drevesa, ki krasita dvorišče našega vrtca.

 

Utrinki v galeriji.

                                                                                                                   Zapisala: Martina Gorše

Dostopnost