Starec je opazoval otroka, ki sta zidala gradove iz peska. Ko sta z delom ravno končala je prišel val in ga zravnal s tlemi. Starec je pričakoval solze in jezo. Otroka pa sta se usedla, se prijela za roke in se smejala. Kmalu sta začela graditi nov grad. Starec je spoznal, da so vse stvari, ki jih v našem življenju ustvarjamo s toliko časa in energije, zgrajene v pesku. Trajni so samo naši odnosi z ljudmi. Prej ali slej bo prišel val in odnesel tisto, kar smo gradili s toliko truda. Ko se bo to zgodilo, se bo lahko smejal samo tisti, ki se bo imel s kom držati za roke.

Tudi mi vsak dan gradimo gradove. Z različnimi dejavnostmi za otroke, še posebno v mesecu decembru, ko želimo pričarati otrokom decembrsko vzdušje. Glede na čase v katerih živimo, se večkrat bojimo, da kakšen grad, ki si ga zastavimo ne bo zgrajen. Tako je bilo tudi z bazarjem, katerega grad smo gradili dve leti. Pa vendar nam je uspelo. Uspelo nam je, da smo vam v prilagojenih razmerah pripravili stojnice na terasah vrtca v Vavti vasi in na Stari cesti. Vi, spoštovani starši, ste nam pomagali naš grad podreti – in veseli smo za to. Hvala vam za vaš obisk in še večji hvala za vaše prostovoljne prispevke, za vse pohvale, za vsak nasmeh hvaležnosti. Z vašo dobro voljo smo zbrali nekaj čez 1.000,00 €, za kar smo vam iz srca hvaležni.

Naj se ob tej priložnosti zahvalim za obisk in prostovoljni prispevek tudi g. županu Dušanu Krštincu in delavkam iz občinske uprave. Hvala pa tudi ge. ravnateljici Sabini Erjavec za vso podporo, ter GG Novo mesto in Straža in podjetju Bello d.o.o.za donacijo, ter Špes grafiki iz Novega mesta za oblikovanje in tisk koledarja našega vrtca.

Prazniki so pred nami, vsi pričakujemo in vsi gradimo svoj grad. Na to ali pride val ali ne, ne moremo vplivati. Nekatere stvari so v naši moči, druge ne. Pomembno je, da skrbimo, da bo vedno nekje roka, ki jo bomo lahko prijeli, da bo vedno nekje oseba s katero se bomo lahko smejali.

Še enkrat iz srca hvala, v upanju, da bomo še dolgo skupaj gradili gradove.

Slike v galeriji

                                                                                                                      Sabina Krštinc

Dostopnost