Od 4. 10 do 8. 10. 2021 je potekal Teden otroka s podnaslovom RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. Preko celega tedna smo oblikovali različne dejavnosti.

  • V ponedeljek smo najprej posneli presenečenje za našo prijateljsko skupino »Medvedki«, kjer smo se predstavili in zaplesali ples Želva. Skupni smo zelo razveselili in jih spodbudili, da so tudi oni nam poslali posnetek, kjer so se tudi oni predstavili. Po snemanju smo se odpravili na pohod po Straškem hribu. Vzeli smo tudi malico. Z otroki smo hodili in tekli po različnih podlagah, se igrali z listi, opazovali okolico in promet ter uživali v sončnem dnevu. Po pohodu smo hitro pojedli kosilo in utrujeno zaspali.

  • V torek smo se igrali igre čuječnosti: Ogenj v dlaneh, Dežne kaplje in Dihanje z medvedkom. Igrali smo se še gibalno igro Bingili bongili in tako dočakali ilustratorja Rožleta Matko. Rožle nam je narisal želvo, ki smo jo obesili na vhodna vrata. Preko opazovanja risanja se je v otrokih vzbudila želja, da tudi sami narišejo želvo.
  • V sredo smo spoznali pravljico Mali medo na dva različna načina: preko knjige in preko Kamišibaj gledališča. Otroke je pravljica zelo pritegnila, saj so že v naprej vedeli, katera žival bo nastopila.
  • V četrtek smo organizirali igralni dan in otroci so prinesli eno trdo igračo. Po igri pa nas je obiskala še knjižničarka Duška Štamfelj in nam, ob pomoči velike rdeče žoge, povedala pravljico Rdeča žoga in opisala njene dogodivščine.
  • V petek pa smo imeli glasbeno urico z vzgojiteljico Majo Stariha. Predstavila in zapela nam je različne pesmi o jeseni. Spoznali smo tudi Orffove instrumente (triangel, palčke, zvončke …) in z njimi glasbeno ustavarjali.

Ker je bilo kar nekaj otrok bolnih, smo opis dnevnih dogodivščin zapisali in jih poslali vsem staršem, da so lahko tudi doma ustvarjali in tako uživali v Tednu otroka.      

Utrinki v galeriji.                                                                                                                          

Zapisala: vzgojiteljica Janja Fink

Dostopnost