Za nami je prav poseben teden – Teden Simbioze, katerega glavni namen je bilo medgeneracijsko sodelovanje in kvalitetno druženje otrok s starši, starimi starši, okoliškimi društvi in vrstniki iz drugih skupin vrtca.

Dogodki, ki so se odvijali skozi teden, so bili organizirani tako, da so bili varni, a vseeno polni lepih sporočil – da nam je mar za sočloveka in da se vsak dan drug od drugega lahko veliko naučimo, največ pa si damo če iskreno uživamo v družbi drugega. Glavno vodilo nam je bil slogan projekta Simbioza skupnost: »Medgeneracijsko povezani v znanju, učenju in skupnih doživetjih.«.

To kar nam je bilo včasih nenavadno, je v teh časih postala nova realnost – tako so vsa srečanja potekala na daljavo, preko računalnika (v živo preko aplikacije Zoom ali preko vnaprej posnetih videov).

V ponedeljek sta nas v »Štafeti znanja« Evina in Samova babica  naučili, kako se speče velikonočno pecivo (pletenice in ptičke iz sladkega kvašenega testa) ter kako v čebulnih olupkih pobarvati jajca. Nato smo se tudi sami preizkusili v barvanju jajc in oblikovanju ptičkov iz slanega testa. Nastali so lepi izdelki.

V torek smo se ob poslušanju velikonočno obarvane zgodbice v »Medgeneracijskem bralnem klubu« prijetno podružili s Hanino babico.

Da bi v teh nehvaležnih časih razvedrili starostnike, smo jim preko organizacije Rdačega križa poslali voščilnice z lepimi željami.

Z uporabo informacijske tehnologije nam je bilo omogočeno druženje s prijateljčki iz skupin Sovice in Dinozavri. Skupaj smo veselo prepevali, se igrali s putko Katko in si prenesli lepe pozdravčke.

Teden smo zaključili s prijetnim druženjem otrok v krogu družine. Tako so se čez vikend starši, babice in dedki s svojimi malčki odpravili na pohod. Naslednji teden si bomo v vrtcu z otroki pogledali utrinke iz pohoda in se pogovarjali kaj vse so doživeli ob prijetni družbi in gibanju na svežem zraku.

Utrinke si lahko ogledate v galerije.

Žabice z Damjano in Majo

Dostopnost