Utrinki z dobrodelne predstave so v galeriji.

 

Dne, 17. 12. kar dvakrat in 18. 12. 2019, smo strokovne delavke našega vrtca v Kulturnem domu v Straži odigrale predstavo Miška želi prijatelja, avtorice Nine Mav Hrovat. Ja zelo pomembno je, da si prijatelje ne izbiramo po tem kako izgledajo, ampak, da tako kot miška, še pravočasno spoznamo kdo je pravi prijatelj. Pravi prijatelj je tisti, ki je dober in iskren po srčku.

Leto in še nekaj dni je minilo od našega zadnjega prednovoletnega srečanja. Marsikje smo v teh dneh slišali  – a letos pa nimate bazarja? Ne, letos ga ni. Kot smo že napisali, imamo v letošnjem šolskem letu prednostno nalogo vrtca glasbo. Za vse to se lahko zahvalimo vam, dragi starši in ostali obiskovalci. Zaradi vaših prostovoljnih prispevkov v lanskem šolskem letu smo si lahko kupili instrumente in danes ste lahko videli, da jih s pridom uporabljamo. Z letošnjimi prispevki bi radi glasbeno zbirko obogatili še z malimi ritmičnimi instrumenti ter z zvočnikom in mikrofonom, ki bi ga uporabljali za naše interne prireditve. Seveda pa imamo v vrtcu še vedno kakšno skrito željo.

Kako  pomembno je, da imamo v življenju prijatelje – o tem se veliko pogovarjamo že v vrtcu. Tako smo se v mesecu novembru pridružili projektu s katerim obeležujemo mednarodni dan strpnosti. Kako smo v vrtcu ustvarjali na to temo smo nekatere izdelke otrok razstavili v avli kulturnega doma.

V avli kulturnega doma pa ste lahko zopet izbirali med izdelki gospoda Jožeta Škvorca. Zdaj lahko rečemo, da je gospod Jože že kar naš zvesti prijatelj na naših prireditvah. Gospod Jože  izdeluje izdelke iz lesa. Izdelavi enega izdelka posveti zelo veliko časa, vendar pravi, da jih ne izdeluje  zato, da bi stali na polici. Odločil se je, da jih podari  v dobrodelne namene, izkupiček pa nameni za prehrano otrokom v šoli. Na tem mestu izrekamo gospodu Jožetu hvala za njegovo veliko srce. Tako smo te dni v šolo predali 130€, ki so se zbrali v času straške jeseni in na naši prireditvi.

Na tem mestu se še enkrat  zahvaljujem naši ravnateljici Sabini Erjavec za posluh in njeno sodelovanje, Marku Rudolfu, ki vedno poskrbi za dober spomin s fotografijo in gospodu Miranu, da nas ujame v objektiv, hvala zaposlenim na Občini Straža  za sodelovanje, še posebej hvala Primožu in tudi Borutu. Hvala tudi vsem staršem, ki ste nam pomagali pri kostumih ter pri postavitvi scene. Hvala našemu hišniku Rožletu za njegovo pomoč. Posebna hvala staršem, ki ste sprejeli izziv in sodelujte ali ste bili pripravljeni sodelovati v naši igrici.

Najbolj ponosna pa sem na moje sodelavke, da smo kljub vsakdanjim obveznostim, s katerimi se soočamo v vrtcu, kljub odgovornosti, ki jo nosimo vsak dan,  zmogle slediti cilju, ki smo si ga zadali. Po dogodku, ki nas je pretresel 13. 12. 2019 lahko rečemo samo to, da smo skupaj močnejši, da skupaj zmoremo vse ter da smo v našem vrtcu pravi ljudje, na pravem mestu, ob pravem trenutku. Vsem iz srca hvala.

Čisto na koncu pa velja največja zahvala otrokom in vam dragi starši, ki podpirate naše delo, nas s tem spodbujate in nagrajujete za naše delo.

Za zaključek prireditve smo pripravile še presenečenje, ki je bilo naše voščilo vsem za prihajajoče praznike. Cel vzgojiteljski zbor je zapel pesem od Čukov Cel svet imaš na dlani. Za to kar ste slišali velja en velik hvala naši vzgojiteljici Tanji.

Tudi za otroke smo poskrbele, saj je ob odhajanju domov na izhodu iz dvorane vsak otrok, ki je obiskal našo prireditev dobil naprstno lutko –  miško.

Ko se danes ozremo nazaj na prireditev, nam je res toplo pri srčku. Veliko pohval smo slišale iz vaših ust, otroci po vrtcu pa še danes prepevajo pesem o miški, za vse to hvala vam. Hvala pa tudi za vsak vaš prispevek. Zbrali smo 1.700, 00€.

Nastop in odlično izvedbo je pohvalila tudi avtorica knjige, ki si je predstavo ogledala na posnetku. Posnetek se že vrti na spletni strani radio Krka in na You tube kanalu. Prireditev so pohvalili tudi na televiziji Vaš kanal, zato jo bodo po posnetku pripravili in bo na sporedu v januarski otroški sobotni oddaji tok tok.

 

Hvala lepa

Dostopnost