V času od 7. 10. do 11. 10. 2019, smo imeli v vrtcu poseben teden. Bil je teden otroka in vodila nas je deklamacija Toneta Pavčka:

NAŠE PRAVICE

Pravica pravic je pravica živeti,
biti otrok, za srečo rojen,
tata in mamo ob sebi imeti
in jima padati veselo v objem.
Lepa pravica je teči po trati
in ne biti kot trava teptan,
učiti se brati in biti med brati
enakovreden in spoštovan.
Rasti kot rastejo jelke in bori,
poslušati pesmi, ne pokov granat
in potem enkrat ob majniški zori
reči nekomu: imam te rad.
In še: biti duša v svetu brez duše,
majhna svetloba sredi velike teme,
ali vsaj kaplja v obdobju suše,
ne biti nihče, a otrok, ki vse ve.

V vseh enotah smo se potrudili in otrokom ponudili čim več različnih, zanimivih stvari. Imeli smo pravljično uro v knjižnici ali kar v skupini, igro s slanim testom, igranje na instrumente, glasbeno urico, hišnik Rožle je z nami risal po zgodbi, hodili smo na sprehode in se igrali na igrišču.

V posebno veselje nam je bilo, da smo v ponedeljek, 7. 10. 2019, gostili go. Jano Dular, ki nam je v urici predavanja in posnetkov prikazala njena dobra dela v Afriki.

V sredo, 9. 10. 2019, pa so se nam pri igri pridružili župan in njegove sodelavke iz občinske uprave. Uživali smo prav zares čisto vsi. Otroci so goste lepo sprejeli, se z njimi igrali, jim vse razkazali, skupina ribic je z Manico iz občinske uprave telovadila v šolski telovadnici, Andreja je pomagala otrokom pri kuhanju kostanja in pripravi solat, župan Občine Straža se je v vsaki skupini malce poigral z otroki, prav tako Suzana, Karmen in Polonca.

Bilo nam je v veselje, da so si zaposleni na občinski upravi in g. župan vzeli čas, pa ne le za obisk, ampak za dve aktivno preživeti uri z nami.

Žal nam je v četrtek zagodlo slabo vreme, zato smo morali odpovedati načrtovani kostanjev piknik. Dogovorili smo se, da piknik prestavimo na mesec marec, ter ga spremenimo v dan družine.

Utrinki se nahajajo v galeriji.

Zapisala: ga. Sabina Krštinc

Dostopnost