V petek, 1.2.2019 smo uradno otvorili naš novi oddelek vrtca Krkine lučke. Pred mnogimi leti je naš  vrtec deloval le v Straži, kasneje, ko je bila v Vavti vasi zgrajena nova šola, je v stari šoli dobil prostore tudi vrtec. Takrat smo imeli       5 oddelkov. Kmalu je začelo primanjkovati prostora, zato se je odprla dodatna skupina vrtca v šoli, kjer je še vedno vsako leto ena od naših predšolskih skupin.

Pred več kot 10 leti se je vpis otrok v vrtec zopet povečal in odprli smo še dva oddelka na dislocirani enoti v Straži, kjer je bil prvi vrtec. Od takrat imamo iz leta v leto večji  vpis otrok in tako iz leta v leto rastemo in se večamo. Vse to pa nakazuje potrebo po dodatnih prostorih, zato danes uradno odpiramo 11. oddelek našega vrtca,  v prvem nadstropju zdravstvenega doma v Straži. Tam otroci uživajo vrtčevske radosti  od ponedeljka 21. 1. 2019.

V  novih prostorih je svoj prostor dobila skupina METULJI, v starostnem razponu 2 do 3 leta. Naj se na tem mestu zahvalim vzgojiteljicam, staršem in otrokom, da so z razumevanjem sprejeli preselitev na novo lokacijo. V njihovih prejšnjih prostorih pa bodo sedaj naši najmlajši, skupina ZVEZDICE.

Pot do dodatnih prostorov pa ni bila postlana z rožicami. In skoraj nemogoče je razumeti, da smo vse od dogovora do uresničitve potrebovali le slab mesec dni. Mnogo truda je bilo vloženega s strani ge. ravnateljice  Sabine Erjavec in g župana Občine Straža. Vsi skupaj smo tlakovali pot naši novi dislocirani enoti vrtca. Kako je to potekalo in kaj vse je bilo potrebno urediti nam je povedal župan občine Straža, gospod Dušan Krštinc.

Veseli otroci, zadovoljni starši in delovni kolektiv so lahko v ponos vsakemu ravnatelju. Naša ravnateljica gospa Sabina Erjavec nam je povedala kako je vse   to uspelo združiti njej.

Kot smo lahko slišali iz besed gospoda župana in gospe ravnateljice je bilo potrebno kar precej pogovorov, dogovorov, usklajevanj in pridnih rok. Pomembno pa je, da smo skupaj prišli do cilja. Tako imamo zdaj nasmejane otroke, ki so veseli, da imajo novo igralnico in v novi skupini ZVEZDICE srečne starše, da so dobili varstvo za svoje malčke.

Program so  s pesmijo popestrili naši današnji gostje, skupina RIBICE iz Vavte vasi, z vzgojiteljicama Renato in Ireno, ter METULJČKI, z vzgojiteljicama Suzano in Saro, ki so zraven še zaplesali.

Iz Vrtca Krkine lučke se vsem še enkrat iz srca zahvaljujemo, tako ge. ravnateljici Sabini Erjavec, g. županu Dušanu Krštincu, ge. Andreji Kren in drugim zaposlenim na občinski upravi, g. Matjažu Pavlinu, direktorju podjetja Pagras, za vsa izvedena dela,  vsem mojim sodelavkam, staršem naših varovancev in seveda otrokom.

Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Sabina Krštinc

Dostopnost