Danes, 21.1.2019, je za naš vrtec prav poseben dan. Odprli smo nov oddelek. V dislocirani enoti v Straži so se nam pridružili otroci, ki so vključeni v skupino ZVEZDICE. To je naš 11 oddelek, kjer so otroci, ki so izpolnili pogoj za medletno vključitev v vrtec.

 

 

 

 

 

 

 

Da pa smo sploh lahko sprejeli novince se lahko zahvalimo Občini Straža, županu Dušanu Krštincu in Andreji Kren, ki sta znala prisluhniti potrebi staršev in seveda naši potrebi po pridobitvi dodatnih prostorov. Če pomislim, da so konec meseca decembra 2018 šele stekli pogovori, kje bi bila nova igralnica, in kaj vse je bilo potrebno do danes narediti, se mi zdi nemogoče, da nam je to uspelo. Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujem tudi naši ravnateljici ge. Sabini Erjavec, ki je vseskozi skrbela, da ne bi česa pozabili. Največja zahvala pa gre seveda podjetju Pagras, g. Matjažu Pavlinu, da jim je v tako kratkem času uspelo organizirat delo in so iz obstoječega stanja naredili nemogoče.

Tako smo danes ponosni prvič odprli vrata skupini METULJI, ki so se iz dislocirane enote v Straži (zgornji vrtec) preselili v novo igralnico v prvem nadstropju Zdravstvenega doma v Straži. Otroci so bili nad igralnico navdušeni, saj je nova igralnica veliko večja od njihove prejšnje. Hvala tudi staršem skupine METULJI za razumevanje, da ste novico o premestitvi vašega otroka tako lepo sprejeli.

Vsem našim otrokom in njihovim staršem, ki imajo v naši majhni občini otroke v vrtcu na treh mestih se zahvaljujemo, da so bili pripravljeni sprejeti takšne pogoje varstva svojih otrok. Prav ta razsejanost enot vrtca na različnih lokacijah dokazuje, da smo upravičeni do novega, večjega vrtca.

V teh trenutkih si vzgojiteljice Vrtca Krkine lučke pri OŠ Vavta vas skupaj z vodstvom, v prvi vrsti pa s starši in otroci želimo, da bi se naše želje in sanje čim prej uresničile. Morda bodo nekateri otroci že zapustili vrtec, se bodo pa nove pridobitve veselili bodoči rodovi otrok in njihovih staršev.

Do takrat pa vsem še enkrat hvala za veliko mero strpnosti pri reševanju naših prostorskih stisk.

Zapisala: ga. Sabina Krštinc

Dostopnost