V našem vrtcu smo se že od začetka šolskega leta pripravljali na dogodek, ki je zaživel  27. in 28. novembra 2018, ter navdušil obiskovalce. Pripravili smo novo lutkovno predstavo in prednovoletni bazar.

Sprva so bile le ideje, nato želje in potem vneto delo do uresničitve našega cilja. Lahko rečemo, da je cel vrtec živel z dogodkom, saj je vsak otrok prispeval del sebe in nastali so čudoviti otroški izdelki. V izdelke nas strokovnih delavcev pa je vtkano mnogo truda in v njih je že čutiti duh prihajajočih se praznikov.

V letošnjem letu nam je bilo še posebej toplo pri srcu, ko smo se pripravljali na naš dogodek. Sodelovali smo namreč z društvom Sonček, ki so nam posodili lutke in velikega veverička, katerega so otroci lahko pobožali , se fotografirali, ga stisnili,… Zaradi njih je nastala lutkovna predstava Veveriček posebne sorte, katero so naši strokovni delavci na odru odigrali kar trikrat. Društvu Sonček se zahvaljujem za sodelovanje, pomoč in seveda za obisk predstave.

Ob letošnjem bazarju smo spoznali, da so med nami še ljudje, ki imajo bi lahko rekli široko srce. Gospod Jože Škvorc namreč ljubiteljsko izdeluje različne izdelke iz lesa – posode, metuljčke, uhane, prstane, zapestnice in še bi lahko naštevali. Vendar pravi, da stvari ne izdeluje zato, da bi stale na polici, zato se je odločil, da jih podari v dobrodelne namene. S prostovoljnimi prispevki se je v tej škatlici nabralo 305 € in gospod Škvorc je ta denar doniral naši šoli za prehrano otrok. Na tem mestu se gospodu Jožetu še enkrat iz srca zahvaljujemo in izrekamo velik poklon njegovi dobrosrčnosti.

S pokončno glavo lahko rečemo, da nam je uspelo. Lutkovna predstava Veveriček posebne sorte je trikrat napolnila kulturni dom V Straži. Dragi obiskovalci in obiskovalke vam pa se iz srca najlepše zahvaljujem za vaš prostovoljni prispevek. Za izdelke, ki smo jih nudili na bazarju smo prejeli veliko pohval. Izdelali smo namreč adventne venčke, namizno dekoracijo, vizitke, ter ročno izdelane didaktične igrače, ki smo jih strokovni delavci izdelali iz odpadnega materiala. Na tem mestu hvala vsem za donacijo materiala.

S prostovoljnimi prispevki od bazarja smo zbrali 2.600 €. Z zbranim denarjem bomo opremili igralnice z malimi instrumenti, saj so naši obstoječi v zelo slabem stanju. Kupili si bomo tudi električne klaviature, kitaro, cajon in morda še kaj. Beseda hvala je seveda premalo, vendar, če je izrečena iz srca ima posebno težo. HVALA!

V kulturnem domu v Straži je bila vzporedno z bazarjem na ogled razstava likovnih izdelkov, za katero so se potrudili prav vsi otroci našega vrtca. Izdelki so nastali v sklopu projekta s katerim smo obeležili mednarodni dan strpnosti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem prav vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je dogodek uspel. Hvala staršem in podjetjem, ki ste nam pomagali zbirati material za izdelavo izdelkov. Hvala podjetju GG Novo mesto in Straža za donacijo materiala in izposojo cipres. Hvala naši ravnateljici ge. Sabini Erjavec, ki je znala prisluhniti našim željam. Hvala Marku Rudolfu, ki je s fotografskimi posnetki dogodku pridal pečat večnosti. Hvala Občini Straža za sodelovanje, hvala Kulturnemu društvu Straža za pomoč, še posebej Primožu Zoretu, ki je skrbel, da se nas je slišalo in videlo.

In na koncu zahvala vsem mojim sodelavcem, da smo znali slediti cilju in tudi prišli do njega. Prav vsakemu iz srca hvala za prispevek bodisi k lutkovni predstavi ali bazarju.

Ob prihajajočih se praznikih želim, da nas spremljajo lepi občutki z dogodka, ki je za nami. Ob vseh pohvalah obiskovalcev se počutimo močni. Vendar to zmoremo samo skupaj, v sodelovanju in pomoči drug drugemu.

Kako je že rekel naš veveriček? Prav vsak od nas je drugačen. Nekdo zna to, drug zna to, tretji zna to in TI znaš to. In prav v tej drugačnosti je čar življenja.

Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Zapisala: ga. Sabina Krštinc

Dostopnost