V petek, 7. 2. 2020, smo na prav poseben način obeležili naš slovenski kulturni praznik. Otroci so bili zelo presenečeni, saj je večina od njih to prvič doživela. Na dveh lokacijah nas je obiskal pravi bibliobus.

Potujoča knjižnica z bibliobusom obiskuje dolenjske in belokranjske podeželske kraje, domove za ostarele, osnovne šole, vrtce in delovne organizacije.

Otroci iz kar sedmih naših skupin so lahko vstopili v bibliobus – Potujočo knjižnico Mirana Jarca iz Novega mesta. Najprej se je bibliobus ustavil na avtobusni postaji v Straži, kamor so prišli otroci iz skupine Pajki, Žabice in Srnice. Nato je bibliobus zapeljal na parkirišče vrtca v Vavti vasi, kjer so vanj vstopili otroci iz skupin Sovice, Dinozavri, Ribice in Medvedki.

Gospa Irena iz Knjižnice Mirana Jarca iz Novega mesta je vsaki skupini povedala pravljico Mojca Pokrajculja. Otroci so si tudi ogledali koliko različnih knjig se vozi vsak dan v bibliobusu.

Bilo je res zelo lepo doživetje, k čemur sta pripomogla tudi knjižničarka gospa Irena in šofer bibliobusa gospod Vinko, za kar se jima srčno zahvaljujemo. Hvala lepa tudi gospodu Luki za vso organizacijo, da smo imeli možnost to doživeti.

Utrinke si oglejte v galeriji.

Zapisala: ga. Sabina Krštinc

Dostopnost