Vrtec Krkine lučke že vrsto let sodeluje v programu EKO šola kot način življenja, ki poteka v okviru društva DOVES – Društvo za okoljevarstveno izobraževanje Slovenije. Eko vrtec bogati čustvene vezi otrok do narave. Uči jih spoštovati drugačnost in ceniti naravne dobrine, daje priložnost, da znanje, ki ga otroci v vrtcu pridobijo, uporabijo v vsakdanjem življenju. V šolskem letu 2023/2024 smo bili vključeni v sledeče projekte:

– Semena in vrtovi – šolska VRTilnica (Balončki in Škratki)

– Odpadki: Ekopaket (Balončki)

Odpadkom dajemo novo življenje (Mehurčki)

Ne zavrzi oblek, ohrani planet! (Medvedki in Mehurčki)

– LEAF – ZNANJE O GOZDOVIH (Medvedki)

– Voda  – naše bogastvo (Zajčki)

– Ekobranje za ekoživljenje (Žogice, Gosenice in Polžki)

– Hrana ni za tjavendan (Gosenice in Gumbki)

– Ohranjanje biotske pestrosti (Čebelice)

– Trajnostna mobilnost – Misija zelene koraki (Čebelice)

– Mlekastično! Izberem domače (Žogice)

– Podnebne spremembe (Zajčki in Polžki)

Letos sta se vrtec in osnovna šola Vavta vas odločila osvežiti cilje Ekolistine, zato smo na šolo povabili nacionalnega predstavnika programa Ekošole magistra Gregorja Cerarja in župana občine Straža gospoda Dušana Krštinca. Ob krajšem kulturnem programu so bili predstavljeni novi cilji Ekolistine, katere so s podpisi potrdili predstavniki nacionalnega programa Ekošole, vrtca, osnovne šole, občine, učencev in staršev.

Vsako leto najuspešnejšim vrtcem in šolam v okviru Eko šole podeljujejo mednarodna priznanja – zelene zastave. Poročilo, ki smo ga oddali je bilo izpolnjeno in uspešno potrjeno, tako si je vrtec Krkine lučke pri OŠ Vavta vas pridobil zeleno zastavo za šolsko leto 2023/2024.

Utrinki v galeriji.

Koordinatorica Eko vrtca: Tina Bradač

Dostopnost