V letošnjem letu 2022/23 smo sodelovali v gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja rdeča nit projekta je ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM.

V okviru projekta so otroci iz skupin Medvedki, Škratki, Muce, Golobčki ter Mravljice skupaj z strokovnimi delavkami oblikovali različne poti na katerih so naloge, ki jih otroci in mladina opravijo s pomočjo načrta, priloženega v zgibanki.

Namen projekta je bil, da izboljšamo prepoznavnost kraja skozi  športne aktivnosti, namenjene razvoju mladinskega turizma. Tako je v okviru projekta nastalo kar pet različnih poti, katere so poimenovali otroci.

Otroci so pri sodelovanju veliko pridobili znanja o svojem kraju. Za njih je to zelo pomembno, ker izhajajo iz domačega kraja in s tem širijo zanimive znamenitosti, ki so v kraju. Pomembno je tudi to, da otroci veliko svojega prostega časa preživijo na prostem ter krepijo svoje telo tako, da se veliko gibajo.

S pomočjo zloženk, ki smo jih pripravile strokovne delavke skupaj z otroci smo želeli še bolj privabiti mladino k ogledu našega kraja na način, da izvajajo različne športne igre, iščejo skriti zaklad, izvajajo naloge na različnih postajah po načrtu, raziskujejo različne lokacije v kraju ter spoznavajo krajevne znamenitosti.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Barbara Jurjevič

Dostopnost