Kdo je danes dobre volje,

kdo je nasmejan?

Komu lička se smejijo,

kdo praznuje rojstni dan?

Vsi s teboj se veselimo,

pesmico ti pojemo,

v krogu se s teboj vrtimo,

lepe želje voščimo.

 

Rojstni dan je osebni praznik, ki ga vsak posameznik praznuje na dan svojega rojstva. Je najbolj razširjen praznik v mnogih različnih  kulturah. Praznovanje rojstnega dne v vrtcu  je splošno razširjena navada, ki temelji na družabnosti med otroki ter torto s svečkami. Praznovanje rojstnega dneva v vrtcu je za otroka najbolj pomemben praznik, saj je edini, ki je individualen. Rojstni dan je priložnost za spodbujanje razvoja, pozitivnih čustev in socialnih odnosov znotraj posamezne skupine. Otroke v oddelku Mravljice  navajamo na družabnost, izkazovanje pozornosti v medsebojnih odnosih in predvsem pa na odnos vrednotenja prejetega darila, ki mu ga podari skupina otrok.

Zato se v našem vrtcu se trudimo, da bi se tisti dan še posebej posvetili otroku – slavljencu na način, kot si ga sam želi. Strokovni delavci z organiziranjem takšnih praznovanj predvsem bogatimo svoje strokovno delo in svoj odnos do otrok.

V našem vrtcu so praznovanja rojstnih dni nepozabna doživetja. Tudi v prihodnje se bomo trudili, da bo rojstni dan vsakega otroka, ki je vključen v naš vrtec, nekaj prav posebnega.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Barbara Jurjevič

Dostopnost