Pozitiven vpliv zdravega prehranjevanja se kaže na otrokovem počutju in njegovem obnašanju. Naloga vsakodnevne prehrane je, da telesu zagotovimo hranilne snovi, ki so pomembne  za telesni razvoj, nemoteno delovanje in telesno odpornost. Predvsem v obdobju rasti in razvoja poskrbimo, da je prehrana uravnotežena, mešana in pestra ter da vsebuje živila iz vseh skupin.

Zato smo se v skupini Mravljice pogovarjali o tem, kako lahko pripomoremo k dobremu počutju, kaj lahko mi sami storimo, da se dobro počutimo, ter da ostanemo zdravi, da čim manjkrat obiščemo zdravnika. Z dodatnimi podvprašanji so otroci sami prišli do zaključka, da nam zdrava hrana veliko pripomore k zdravemu življenju in zdravemu telesu. Preko pogovora ugotovimo katera hrana je zdrava in dobra za uživanje ter katera je slaba in se po njej lahko počutimo slabo.

V skupini smo zato pripravili različne revije, časopise, iz katerih so poiskali živila, ki so dobra za naše telo in pa živila, ki niso zdrava in jih izrezali. Potem pa smo skupaj vsa živila razporedili na veliko prehransko piramido. Seznanili smo jih z razporeditvijo same piramide. Njihova naloga je bila, da poimenujejo živila in jih skupaj  nalepimo na pravilno mesto na prehranski piramidi.

Ker smo v skupini imeli poudarek na zdravi prehrani, sadju in zelenjavi, smo se v oddelku Mravljice odločili, da si popestrimo sadno malico in si pripravimo sadno-zelenjavni smoothie. Otroci so pripravo opazovali in bili nad njo navdušeni. Prav tako jim je bil smoothie zelo všeč.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Barbara Jurjevič

Dostopnost