»SEM JAZ, GRADIM PRIJATELJSTVO« se je slišala pesem v vrtcu, ko smo proslavili Teden otroka z geslom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Strokovne delavke smo ponudile otrokom različne dejavnosti, s katerimi smo utrjevali prijateljske vezi in imeli možnost spletati nova prijateljstva.

V ponedeljek smo izvedli glasbeno urico, kjer sem spoznali pesem »Gradim prijateljstvo«. Pri glasbeni urici so se nam pridružili občinski funkcionarji s katerimi smo spletli prijateljske vezi. Naše skupno druženje smo poimenovali Od malih copatkov do županovih čevljev.

V torek so najmlajše skupine ustvarjale skupinske slike in se ustvarjalno izražale. Otroci, starejših starostnih skupin, pa so povabili stare starše in izvedli čistilno akcijo. Vsaka skupina je odšla v različne smeri v Vavti vasi in Straži, ter ugotovili, da sta naša kraja zelo čista, saj so pobrali zelo malo smeti. Po čistilni akciji je otroke pri vhodu čakalo presenečenje. Vsi so prejeli medalje za uspešno opravljeno delo in Eko himno za prepevanje. Ker vemo, da si stari starši vzamejo čas za svoje vnuke, so nekateri otroci doživeli poseben dan in s starimi starši odšli, po čistilni akciji, domov.

V sredo smo, v glavni enoti, strokovne delavke otrokom pripravile Dan odprtih vrat. Med igranjem smo vrata igralnic pustile na stežaj odprta, da so lahko otroci prosto prehajali med igralnicami in se igrali. S tem so utrjevali in spletali prijateljstva. V dislociranih enotah pa nas je obiskala knjižničarka Duška Štamfelj. Prebrane pravljice so nas odnese v deželo domišljije, da smo kar obsedeli in si želeli več in več pravljic.

V četrtek smo se pripravljali na popoldanski kostanjev piknik, ki smo ga izvedli pod šotorom v Straži. V sodelovanju z občino smo se udeležili prireditve Praznujemo jesen, kjer smo strokovne delavke pripravile ustvarjalne delavnice in oblikovale čutno pot iz naravnih materialov, v ples in petje pa nas je povabila Maja Kokolj. Na koncu pa so otroke pričakale palačinke in pečen kostanj. Palačinke so za otroke spekle kuharice iz šole, za pečen kostanj pa so poskrbeli občinski funkcionarji.

Pridružili smo se akciji »Podari – zamenjaj – vzemi«. Otroci in starši so v vrtec prinašal oblačila in igrače, ki so jih prerasli. Vse to smo v vrtcu in šoli zbirali in jih v petek popoldne ponudili za izmenjavo. Otroci skupin »Muce« in »Mravljice« so pripravili pevsko – plesni nastop, nastopil pa je tudi šolski otroški zbor. Poleg ponujenih oblačil, igrač in obutev, so se lahko otroci in starši posladkali z dobrotami, ki so jih spekli devetošolci in tako zbirali prostovoljne prispevke za organizacijo valete.

Teden otroka je prehitro minil, vendar so ostali lepi spomini in pričakovanje za naslednje leto.

Utrinki v galeriji.

Zapisala: Janja Fink

Dostopnost