Skupini Vetrnice in Medvedki smo v tem šolskem letu 2021/2022 predšolski skupini, kar pomeni, da večina otrok v jeseni odhaja v šolo. Vzgojiteljice smo želele, da jim zadnji meseci preživeti v vrtcu ostanejo v lepem spominu, zato smo se poleg vseh ostalih dejavnosti odločile tudi, da jih popeljemo na izlet.

Tako smo se v torek, 31. 5. 2022 z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Skupina Medvedki so obiskali Minicity, kjer so otroci spoznavali različne poklice, skupina Vetrnice pa smo obiskali živalski vrt. V živalskem vrtu smo si ogledali vse živali, katere domujejo tam. Na začetku smo si najprej ogledali hranjenje morskega leva nato pa smo odšli na ogled celotnega živalskega vrta. Otroci so bili najbolj navdušeni nad slonico Gango, žirafami in bobriščem. V njem so se bobri ravno v tistem času pripravljali na skotitev mladih bobrov.

Otrokom je bilo veliko doživetje že to, da smo se skupaj peljali na avtobusu. Za nekatere je bilo to sploh prvič in za njih je bila ta neverjetna, nova izkušnja polna doživetji. Obisk živalskega vrta pa je bil vrhunec izleta. Domov smo odšli polni lepih spominov in doživetji. Ko sva videli nasmehe na obrazu otrok in iskrice v njihovih očeh sva vedeli, da sva otrokom pričarali res poseben dan. Upava, da jim bo ostal v lepem spominu.

 

Utrinki v galeriji.

                                                                                              Zapisali: Tina Bradač in Martina Gorše

Dostopnost