Tudi letos, kljub trenutni situaciji z epidemijo, smo v vrtcu sodelovali pri projektu »Simbioza giba« – vseslovenski akciji medgeneracijskega gibanja.

V tednu med 22. 3. in 26. 3. 2021 smo v skupini Sovice izvedli različne aktivnosti in dejavnosti. Pričeli smo z izdelovanjem voščilnic z lepimi mislimi, namenjene varovancem doma starejših občanov Novo mesto, v torek nas je učiteljica Petra Bukovec naučila novi bans »Jaz imam pa tako hiško« (preko posnetka), v sredo smo se razgibavali, plesali in nasmejali ob plesni koreografiji na pesem »Šmentana muha«, ki jo je odlično pripravila Nejčeva mamica (preko posnetka). Ker smo si želeli sodelovati z vsemi starši, predvsem pa presenetiti mamice ob materinskem dnevu, smo z otroki posneli kratek pevski nastop, katerega so si ogledali v četrtek od doma. Ta dan smo se preko zoom aplikacije podružili s skupino Žabice iz dislocirane enote v Straži, katerim smo se predstavili s pesmico o Strahcu, oni so nas naučili prstno igro 10 prstkov, skupaj smo se igrali igro »Poišči predmet v pravi barvi«, h kateri nas je s simpatično kokoško povabila vzgojiteljica Damjana, za zaključek pa smo skupaj zapeli pesem Če si srečen. V petek je bila med nami študentka Katja, ki nas je popeljala na »labodje jezero« z ogledom baleta, s skupnim plesom in likovno dejavnostjo.

Drugačen, a zanimiv teden je potekal v dobrem vzdušju, predvsem v zavesti, da smo naredili nekaj dobrega za naše otroke, starše in starostnike.

Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Zapisali: Tanja in Irena

Dostopnost