Spoštovani starši,

z veseljem lahko rečemo, da smo uspešno prebrodili prva dva tedna po ponovnem odprtju vrtca. Navadili smo se novega, drugačnega življenja v vrtcu. Videti je, da so ga otroci dobro osvojili. Najbolj pomembno pa je, da se dobro počutijo in se imajo lepo. Vse potrebne ukrepe smo jim predstavili na njim dostopen način.

S 1. 6. 2020 odpiramo nov list v knjigi letošnjega leta. Danes popoldne smo iz MIZŠ in NIJZ dobili dopis, ki dovoljuje nadaljnje postopno odpiranje vrtca ob skrbnem spremljanju stanja in kakovostni izvedbi priporočenih ukrepov. S 1. 6. 2020 lahko vrtci delujemo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

Dopis, ki smo ga prejeli od NIJZ nas zavezuje, da moramo, ob nadaljnjem sproščanju ukrepov na področju predšolske vzgoje, dosledno izvajati priporočene ukrepe in varovati svoje zdravje, zdravje svojih bližnjih in otrok, ki so nam zaupani v varstvo in izobraževanje.

S ponedeljkom, 1. 6. 2020, začnejo otroci iz vseh oddelkov našega vrtca obiskovati vrtec v svoji matični učilnici – torej v skupini, kjer so bili pred epidemijo. V vrtcu Vavta vas bosta od ponedeljka dalje odprta oba vhoda, do igralnice Medvedkov še vedno vstopate iz atrija šole.

Priporočilo s strani NIJZ ostaja, da pridejo v vrtec samo zdravi otroci.

Pomembno je tudi, da izvajamo priporočene ukrepe glede prihoda v vrtec, da ne vstopa preveč staršev naenkrat, da otroke vzpodbujamo k fizični distanci drug od drugega, da se po hodniku giba le matična skupina in ne več skupin naenkrat, da so na igrišču skupine ločene, da se skupine med seboj ne združujejo oz. ne mešajo, da v igralnico ne vstopajo drugi zaposleni vrtca oz. šole, da si pravilno umivamo roke, da vzdržujemo higieno pri igračah in prostoru, da imamo, če se le da, ves dan odprta okna, ter večino časa preživimo zunaj.

V prvi fazi, ko smo imeli v skupinah manjše število otrok, je bilo tveganje za okužbo manjše, sedaj ko stopamo v drugo fazo in bo tveganje za okužbo večje, moramo biti še bolj previdni.

Da  bomo lahko čimbolj upoštevali priporočila, vas spoštovani starši naprošamo, da nam pomagate s tem, da v kolikor imate možnost, obdržite svojega otroka v domačem varstvu. Vlada Republike Slovenije je namreč sprejela sklep, da boste starši, ki od 18.5. do 30.6.2020 ne boste vključili svojega otroka v vrtec, oproščeni plačila vrtca. Starši, ki ste se iz različnih razlogov odločili, da otroka ne vključite v vrtec, imate vrtec brezplačen. Če je bil ali bo vaš otrok v tem času v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale pa ne, boste starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila za tiste dni in ne le za stroške neporabljenih živil.

Spoštovani starši, verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.

Če potrebujete še kakršnokoli informacijo ali če vas karkoli skrbi, mi prosim pišite na moj elektronski naslov: sabina.krstinc@os-vavta-vas.si.

Naj nas vodi misel, ki sem jo danes prebrala:

»Kadar nismo preveč zaskrbljeni glede sreče ali nesreče, pač pa uživamo izjemnost trenutka vsakega dne, potem sreča pride sama od sebe.« Wilhelm von Humbolt.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje.

Sabina Krštinc
pomočnica ravnateljice

Sabina Erjavec
ravnateljica

 

Dostopnost