Dragi starši!

Pred nami je teden, ki smo ga res že vsi nestrpno dolgo čakali. V ponedeljek dne, 18.05.2020, se ponovno odprejo vrata vrtca Krkine lučke.

Delovali bomo na vseh lokacijah, od 5.30 do 16.00 ( Ul. talcev 17 do 15.30 ), vendar vas prosimo, da se držite navodil, ki so navedena v nadaljevanju.

Kot vam je verjetno znano je število otrok v skupinah omejeno. Večina prijavljenih otrok je razporejana v matične igralnice. Nekaj otrok pa bo zaradi omejenega predpisa razporejeno v drugo igralnico. Za otroke, ki niso razporejeni v svojo igralnico, boste starši prejeli e pošto z obvestilom v kateri igralnici bo vaš otrok. Skupine, ki so narejene bodo stalne 14 dni in vanjo se ne bo vključilo nobenega otroka več.

Igralnice smo pripravili v skladu s priporočili NIJZ in MIZŠ.

Po priporočilih vas prosimo, otroka v vrtec vozi in prevzema, če se le da, ista oseba iz skupnega gospodinjstva.

Vsaka lokacija našega vrtca se je organizirala tako, da bo vstopanje za vas in vašega otroka varno.

Vrtec Vavta vas – skupine Miške, Ježki, Sovice, Ribice in Dinozavri: odprt bo le glavni vhod, kjer vas bo pričakala strokovna delavka, ki bo skrbela, da vas ne bo naenkrat preveč v garderobah in vas usmerjala.

Skupina Medvedki – vhod do vaše garderobe bo iz atrija šole, do katerega pridete iz zadnje strani šole. Vrata bodo odklenjena, otroka v garderobi uredite in ga oddate. Hodite samo do garderobe Medvedkov – nikjer drugje.

Oddelek Ulica talcev 17: V stavbi, vas prosim, da se poskušate čim manj dotikati ograje in vrat, prosim da na to opozorite tudi otroke. V garderobi vas bo pri vstopu čakalo razkužilo, ki ga uporabite samo vi, starši. Otroci se najprej preoblečejo in si nato v garderobi umijejo roke.

Vrtec na Stari cesti 15: Že v prvi garderobi vas bo pričakala strokovna delavka, ki vas bo usmerjala in skrbela, da vas ne bo preveč naenkrat v garderobi.

V ponedeljek dne, 18.05.2020, oziroma prvi dan otrokovega prihoda v vrtec morate obvezno prinesti s seboj izjavo o zdravju otroka, ki jo najdete na naši spletni strani, sicer otroka ne bomo mogli sprejeti.

Prav vsak dan pa morate starši v vrtec, ob sprejemanju in oddajanju otroka obvezno nositi  zaščitno masko, ter si ob vstopu v vrtec razkužiti roke.

Otroka pospremite do igralnice, vendar le do črte, ki so jo označile strokovne delavke, ter otroka oddate vzgojiteljici. Vzgojiteljica bo otroka najprej usmerila k umivanju rok.

 Potrudili se bomo, da bodo vse skupine našega vrtca aktivne od 5.30 do 16.00, kjer bo to le mogoče. Če le- to ne bo izvedljivo zaradi pomanjkanja kadra, bomo skupine združevali z najmanjšim možnim številom otrok. Hvaležni vam bomo, če boste lahko svojim vzgojiteljicam sporočili približno uro prihoda in odhoda otroka v in iz vrtca.

Ker skupin, če se bo le dalo, ne bomo združevali vas prosim, če lahko otroka prevzamete iz vrtca čimprej kolikor je to mogoče.

Po priporočilih moramo imeti okna igralnic odprta, če se le da skozi ves dan, zato upoštevajte, da boste otroke oblekli temu primerno.

Vsak otrok mora v nahrbtniku z rezervnimi oblačili imeti plastično vrečko, v katero damo otrokova oblačila za domov, v primeru, da ga je potrebno preobleči.

Sicer pa, dragi starši, ne skrbite, dejavnosti v vrtcu bomo prilagodili tako, da bodo prijetne za otroke, poskrbeli bomo za različne kotičke, kateri bodo opremljeni večinoma z nestrukturiranim materialom. Tako bodo otroci razvijali igro z materialom, ki se lahko opere in razkuži.

V tem času, ko bodo otroci v vrtcu se bo izvajalo tudi redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo.

Verjamem, da bo za vse to dogajanje nekaj novega, ampak verjemite naš cilj je, da se otroci počutijo dobro v vrtcu in se imajo lepo. Pred nami so novi izzivi, zato Vas  naprošamo, da ostanete potrpežljivi in sledite navodilom, saj verjamemo, da je naš skupni cilj in želja, da ostanemo vsi skupaj pozitivni, ter predvsem zdravi.

Zavedamo se, da bo tole za nas zdaj novo uvajalno obdobje z določenimi ukrepi, ampak skupaj bomo zmogli. Zato se bomo še bolj potrudili, da bo njihovo bivanje v vrtcu sproščeno in veselo.

Za vsa nadaljnja vprašanja sem vam na voljo na e naslovu sabina.krstinc@os-vavta-vas.si

Pomočnica ravnateljice:

                                                                                               Sabina Krštinc

Dostopnost