Že  6. leto zapored poteka nacionalni projekt Simbioza giba. Ta združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča in promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije.

Letos se je akciji priključili tudi vrtec Krkine lučke; Vavta vas. V ta namen smo v ponedeljek, 21. oktobra medse povabili starše, dedke in babice.

V DE Stara cesta smo se za uvod zbrali na igrišču , kjer smo se dobro ogreli, da smo lahkotnejše  nadaljevali z gibalnimi aktivnostmi. Nato sta se dve skupini odpravili na pohod po Straži, mlajši dve skupini pa sta se igrali, gibali in se družili s svojimi domačimi na igrišču. Okrepčali smo se z zdravo malico – jabolkom in vodo oz. čajem.

Naše srečanje se je odvijalo v prijetnem in sproščenem vzdušju. Veselje ob druženju med udeleženci se je videlo že na daleč, saj so se na licih risali številni nasmehi. Po dogodku pa nam je ostal lep spomin in občutek, da smo nekaj dobrega naredili za naše otroke in zase ter preživeli kakovosten čas v izmenjavi izkušenj različnih generacij.

Utrinki so v galeriji.

koordinatorka projekta Simbioza giba: ga. Damjana Lavrič

Dostopnost