V letošnjem šolskem letu je naš vrtec vključen v projekt Mednarodni dan strpnosti – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO. V tem tednu – tednu mednarodnega dneva strpnosti, ki je danes, 16.11.2018, smo v vrtcu veliko dejavnosti namenili pogovorom, igram in dejavnostim o prijateljstvu, odnosih, lepih besedah,… Cilj projekta je, da bi otroci skozi lastno izražanje še bolj ozavestili pomen strpnosti. Otroke smo in bomo spodbujali k razvijanju in negovanju medsebojnih odnosov, ki vsebujejo strpnost, sprejemanje in spoštovanje, ter spodbujali k medsebojnemu prijateljstvu in sodelovanju.

Danes pa smo v vsaki skupini prebrali zgodbo, ki govori o strpnosti drug do drugega. Po tej zgodbi in naših pogovorih so danes nastali čudoviti likovni izdelki vaših in naših otrok.

Nekaj teh izdelkov smo danes razstavili v vrtcu. Iz vsake skupine pa bo po nekaj izdelkov na razstavi v kulturnem domu v Straži od 26.11.2018. Razstava bo na ogled tudi v času našega bazarja in vse do novega leta.

V sklopu tega projekta pa si bomo 6.3.2019 v kulturnem domu v Straži ogledali glasbeno lutkovno predstavo Dinozaver Tiko in Veliki zob, ki je prava poslastica na temo strpnosti in prijateljstva.

Tudi vsakemu izmed vas želimo veliko mero strpnosti.

Sabina Krštinc

Dostopnost