Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili tudi otroci in vzgojiteljice skupine Čebelice in ker o čebelah ter proizvajanju medu, ki ga na ta dan jemo, že kar nekaj vemo, smo večjo pozornost namenili proizvajanju mleka in mlečnih izdelkov ter peki kruha. Prebrali smo slikopis Zajec in Mucka zajtrkujeta ter rešili delovni list, kaj vse jemo za tradicionalni slovenski zajtrk. Ogledali smo si oddajo Ribič Pepe in tradicionalni slovenski zajtrk, kjer smo bili spodbujeni k peki domačega kruha. Brali in ogledovali smo si knjige o kmetiji ter kravah, o čebelah, kruhu ipd., igro vlog smo obogatili s kravico, narejeno iz kartonske škatle, sprehodili smo se do mlekomata v Vavti vasi, iz kock smo gradili kmetijo, sprehodili pa smo se tudi do kmetije Vidic v Hruševcu, kjer smo si ogledali novejši način molže krav. Le te smo lahko tudi pobožali in spoznali najmlajšega, telička. Spoznali smo, kako potuje mleko od kmetije do trgovin in samih domov.
Na dan slovenskega tradicionalnega zajtrka smo si pogrnili mizo ter nanjo skrbno servirali vse dobrote.
Zares smo uživali.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Patricija Novak 

Dostopnost